Overige video's

Gebakken rijstschotel met pikant vlees

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 650 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
10 g

Voorbereiden

Leg het vlees in een schaal. Roer de sambal los met de ketjap, pindakaas en 1 eetlepel olie en schep door het vlees. Laat circa 30 minuten marineren.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Roer 2 eetlepels water door het vlees en schep het op een bakplaat. Bak het vlees hoog in de oven in circa 5 minuten gaar en knapperig. Schep om en bak nog enkele minuten verder.
  2. Verhit intussen de rest van de olie en roerbak hierin de spitskool een paar minuten. Voeg de rijst en kokos toe en roerbak enkele minuten verder tot de rijst licht verkleurd is.
  3. Serveer het vlees op de gebakken rijst. Lekker met kroepoek.

Variatie

Gebruik sambal oelek in de marinade als je het vlees graag nog wat pikanter wilt maken.

Voedingswaarde p.p.
Energie 650 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
10 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Kris Doosje 04-10-2018
Makkelijk en erg smakelijk! Deze ga ik zeker vaker maken