Overige video's

Gebakken rijstdessert met marmeladesiroop

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
23 g
Vezels 0 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Was de rijst tot het water doorzichtig is.
  2. Kook de melk met de room, suiker en vanillesuiker tot de suiker is opgelost. Voeg de rijst toe en roer kort door.
  3. Giet het mengsel in de ovenschaal. Verdeel blokjes boter erover en bak circa 15 minuten in de oven.
  4. Verlaag vervolgens de oventemperatuur naar 150ºC en bak 1­-1,5 uur, tot de rijst gaar is. Verwarm de marmelade met 75 ml water in een pannetje.
  5. Giet deze siroop over het rijstdessert en zet een paar minuten onder de ovengrill. Let goed op dat de marmelade niet verbrandt.

Bereidingstip

Dit dessert is ook lekker met een laagje abrikozenjam.

Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
23 g
Vezels 0 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.