Overige video's

Gebakken rijst met zalm en doperwtjes

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 670 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 1,8 g

Bereiden

  1. Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin de ui en rijst circa 10 minuten. Roer af en toe, maar niet te vaak. De rijst moet een beetje kleur krijgen.
  2. Verhit intussen de rest van de olie in een andere koekenpan en bak hierin de zalmfilets in 8-10 minuten aan beide kanten gaar. Voeg de knoflook en paprika toe aan de rijst en bak al roerend 2 minuten op een hoge stand.
  3. Voeg de doperwten, sojasaus en sesamolie toe en schep goed om. Bestrooi de gebakken rijst met de bosui en leg de zalmfilets erop. Serveer met de limoenpartjes.

Bereidingstip

Wanneer je de rijst de avond van tevoren al kookt, is dit gerecht niet alleen sneller klaar, je kunt de rijst ook veel beter opbakken.

Voedingswaarde p.p.
Energie 670 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 1,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

- 24-09-2019
Lekker en lekker makkelijk