Overige video's

Gebakken rijst met ketjap en garnalen
Gebakken rijst met ketjap en garnalen
(22)

Gebakken rijst met ketjap en garnalen

Zin in een lekkere maaltijd die snel op tafel staat? Dit rijstgerecht met garnalen is in 15 minuten klaar.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 585 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
3 g
Vezels 7 g
Zout 2,2 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Kook de rijst. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok- of hapjespan en roerbak hierin de garnalen circa 3 minuten. Schep uit de pan en houd apart.
  2. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie en roerbak hierin de wokgroenten circa 5 minuten. Voeg de ketjap, sambal en gekookte rijst toe en roer goed door.
  3. Schuif het rijstmengsel naar een kant in de pan. Giet de overige zonnebloemolie aan de andere kant in de pan en voeg de eieren toe. Roerbak deze in 1-2 minuten bijna gaar. Voeg de garnalen weer toe.
  4. Neem de pan van de warmtebron. Besprenkel met de sesamolie, roer alles goed door en breng op smaak met zout en peper.

Bereidingstip

Met hetzelfde gemak serveer je dit recept mild of spicy. Eten er kinderen mee of houd je niet van pittig? Vervang dan de sambal oelek door 1 eetlepel ketjap asin, Japanse sojasaus of maak het nog zoeter met extra ketjap manis. Houd je juist van extra pittig? Voeg dan meer sambal toe.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 585 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
3 g
Vezels 7 g
Zout 2,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.