Overige video's

Gebakken rijst met bosui, shiitake en pinda

Op zoek naar een lekker recept voor gebakken rijst? Ga dan voor deze vegetarische variant met bosui, shiitake en pinda. Het eitje zorgt ervoor dat het direct een feest is op je bord!
Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 77 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
3 g
Vezels 4 g
Zout 0,5 g
Print

Voorbereiden

Kook de rijst 1 minuut korter dan volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitgespreid op een schaal afkoelen.

Bereiden

  1. Verhit 1 eetlepel van de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de paddenstoelen, bosui, gember en knoflook 1 minuut op middelhoge stand. Voeg de rijst en ketjap toe en roerbak nog enkele minuten tot de rijst lichtbruin is.
  2. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak hierin gelijktijdig 4 spiegeleieren. Serveer de gebakken rijst met de spiegeleieren en bestrooi met de pinda's. Lekker met een komkommersalade of atjar en kroepoek.

Bereidingstip

Vervang de paddenstoelen in dit recept door runderreepjes als je liever vlees eet.

Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 77 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
3 g
Vezels 4 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.