Overige video's

Gebakken rijst met avocado en paddenstoelen

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 492 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
6 g

Bereiden

  1. Kook de rijst in water waaraan bouillontabletten zijn toegevoegd. Giet de rijst af en laat iets afkoelen.
  2. Boen de citroen schoon. Rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht. Sprenkel het sap over de avocado's .
  3. Verhit 2 eet­lepels olijfolie en bak hierin de paddenstoelen bestrooid met zout en peper 2-3 minuten.
  4. Verhit de rest van de olie in een wok- of hapjespan en fruit hierin de ui. Voeg de rijst met citroenrasp toe en roerbak 2-3 minuten.
  5. Serveer de avocado en paddenstoelen op de rijst en strooi er de kaas en basilicum over.

Variatie

Vervang basilicum door 1 eetlepel gehakte verse tijm. Neem in plaats van kaas geroosterde pijnboompitten.

Wijnadvies

Simpelweg de droge witte huiswijn. Wilt u liever wat ander fris wit, denk dan aan Indomita of Danie de Wet Sauvignon Blanc.

Voedingswaarde p.p.
Energie 492 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.