Overige video's

Gebakken rijst met aubergine en biefrepen

Voedingswaarde p.p.
Energie 475 kcal
Koolhydraten 65 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
2 g
Print

Bereiden

  1. Kook de rijst en laat uitgespreid in een grote schaal afkoelen.
  2. Snijd de aubergines in dikke plakken en bestrooi deze aan beide kanten met zout. Leg de plakken tussen keukenpapier en zet er gewicht op, bijvoorbeeld een stapel borden.
  3. Verhit de olie en fruit hierin de ui en paprika circa 5 minuten.
  4. Schep de biefreepjes om met de oregano, knoflook, citroenrasp, zout en peper. Laat even staan.
  5. Dep de aubergine droog met keukenpapier en snijd de plakken in gelijke blokjes. Roerbak de blokjes met de ui en paprika mee tot ze bruin zijn.
  6. Voeg de biefreepjes toe en roerbak op een hoge stand enkele minuten mee.
  7. Voeg als laatste de rijst toe en roerbak op middelhoge stand enkele minuten mee.
  8. Breng op smaak met citroensap en gehakte peterselie.
  9. Garneer eventueel met partjes citroen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 475 kcal
Koolhydraten 65 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.