Overige video's

Gebakken peren met hazelnoten en honing

Dit dessert bereid je makkelijk van tevoren voor: gebakken peren met hazelnoten en honing. Feestelijk en zoet! Serveer nog een bolletje ijs bij het gerecht en dit toetje is helemaal af.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 240 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
6 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de peren doormidden en laat de steeltjes eraan zitten. Schep met een lepeltje aan beide kanten het klokhuis eruit en leg de halve peertjes met de bolle kant op de bakplaat.
  2. Hak de hazelnoten grof. Roer de specerijen, honing en citroensap door elkaar en bestrijk hiermee het vruchtvlees van de peertjes. Leg in het holletje van elke peer een klein stukje boter en bestrooi met de hazelnoten. Bak de peertjes in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  3. Roer de cranberrycompote los met een lepeltje water. Leg op elk bordje 2 halve peren. Serveer direct met een bol ijs en de cranberrysaus.
Voedingswaarde p.p.
Energie 240 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
6 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.