Overige video's

Gebakken mosselen met prei en spekjes

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 523 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 51 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
9 g
Hoofdingrediënten Mossel (43)

Bereiden

  1. Controleer de mosselen op beschadigde en open exemplaren. Kook ze met bier in 2-3 minuten totdat alle schelpen open zijn. Schep ze uit de pan en laat ze iets afkoelen.
  2. Maak de prei schoon en snijd deze in smalle ringetjes.
  3. Haal de mosselen voorzichtig uit de schelpen en dep ze eventueel een beetje droog met keukenpapier.
  4. Bak de spekblokjes krokant in een wok of hapjespan.
  5. Voeg olijfolie en prei toe en bak deze 2 minuten mee. Schep de mosselen erdoor en bak ze voorzichtig omscheppend 1 minuut mee. Voeg ruim peper toe.

Variatie

Spekblokjes kunnen worden vervangen door hamreepjes. Vul een uitgeholde Italiaanse bol eens met dit mengsel en serveer deze met een tomatensalade.

Wijnadvies

Een witbiertje of een fris pilsje kunnen altijd, maar ook een frisse witte wijn uit de Loire (Muscadet, Sauvignon de Touraine).

Voedingswaarde p.p.
Energie 523 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 51 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
9 g
Hoofdingrediënten Mossel (43)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.