Overige video's

Gebakken mie met sugarsnaps en pikante tofu

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 475 kcal
Koolhydraten 62 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
2 g
Hoofdingrediënten Tofu (17) Sugarsnap (43)

Bereiden

  1. Doe de tofublokjes in een schaal en schep ketjap, de sambal en de gemberpoeder erdoorheen. Laat dit een uurtje marineren.
  2. Breng een ruime pan water met zout aan de kook en blancheer de sugarsnaps een minuut. Schep ze uit het water in een vergiet en spoel ze met koud water. Snijd de sugarsnaps in de lengte een keer door.
  3. Leg de mie in het kokende water en zet de warmtebron uit. Laat de mie een paar minuten wellen en roer dan los met een vork.
  4. Giet de mie af en spoel onder de kraan om plakken te voorkomen. Laat de mie uitlekken en knip deze eventueel met een schaar een paar keer door.
  5. Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak de blokjes tofu op hoge stand al omscheppend knapperig. Giet het restje marinade erbij en zet even apart.
  6. Verwarm ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de knoflook en mie al omscheppend lichtbruin.
  7. Voeg de sugarsnaps, de tofublokjes en het sesamzaad toe en bak nog enkele minuten mee tot alles goed warm is.
  8. Breng eventueel op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer direct en garneer met de bosui en de sesamzaadjes.

Variatie

Voor de niet-vegetariër kan tofoe vervangen worden door kipfilet of varkensreepjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 475 kcal
Koolhydraten 62 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
2 g
Hoofdingrediënten Tofu (17) Sugarsnap (43)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.