Overige video's

Gebakken koolvisfilet op aardappelpuree met tuinkruiden

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
2 g
Hoofdingrediënten Aardappel (125)

Bereiden

  1. Dep de vis droog. Boen de citroen schoon, rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht uit. Besprenkel de visfilets met citroensap.
  2. Kook de aardappelen gaar. Meng zout en peper door de bloem en wentel de koolvis erdoor.
  3. Giet de gare aardappelen af en stamp ze met 2 eetlepels olijfolie, zout en gehakte tuinkruiden tot een luchtige puree. Houd deze even warm.
  4. Verhit de rest van de olijfolie. Bak hierin de koolvis aan beide kanten goudbruin en gaar in 4-5 minuten. Schep de vis uit de pan.
  5. Voeg de citroenrasp, tomatenblokjes en olijven bij het bakvet. Serveer de vis op een bedje van aardappelpuree met de saus eromheen.

Bereidingstip

Gebruik voor de verse tuinkruiden een mengsel van peterselie, bieslook en bladselderij.

Lekker met worteltjes en/of sperziebonen.

Variatie

Vervang koolvis door tilapiafilet. Neem in plaats van tuinkruiden ringetjes bosui.

Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
2 g
Hoofdingrediënten Aardappel (125)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.