Overige video's

Gazpacho van gegrilde tomaat met knapperige kappertjes

4 gemiddeld tussengerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 115 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
1 g
Hoofdingrediënten Tomaat (216) Komkommer (226)

Bereiden

  1. Gril de tomaten met de opengesneden kant naar beneden tot er grillstrepen ontstaan. Draai de tomaten om en grill nog circa 4-5 minuten tot ze zacht zijn.
  2. Mix de gegrilde tomaten, knoflook, olijfolie, komkommer en groentebouillon in een blender tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper en laat minimaal 2 uur koelen in de koelkast.
  3. Verhit vlak voor het serveren een laagje zonnebloemolie in een koekenpan. Dep de kappertjes droog en frituur ze tot ze opengaan en lichtbruin worden. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
  4. Serveer de gazpacho in glaasjes en verdeel de knapperige kappertjes erover. Serveer met een achtergehouden gegrild tomaatje erbij.

Wijnadvies

Drink bij de gazpacho een Nava Rueda.

Voedingswaarde p.p.
Energie 115 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
1 g
Hoofdingrediënten Tomaat (216) Komkommer (226)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

hennieenariet@kpnmail.nl 28-07-2018
Heerlijk gerechtje voor een warme zomerdag of als lunchgerecht. Zelf heb ik nog wat Tabasco en gerookt paprikapoeder toegevoegd. Dan is het net iets pittiger.