Overige video's

Garnalensoufflé

4 gemiddeld brunch, lunch
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 230 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
6 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Splits de eieren, eventueel met behulp van een eischeider, in dooiers en eiwitten.
  2. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer goed en laat de roux 2 minuten pruttelen.
  3. Voeg al roerend de melk, beetje bij beetje, toe. Verwarm en blijf roeren tot een gebonden gladde saus.
  4. Roer de eidooiers los met de wijn, bieslook en zout en peper. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.
  5. Neem de saus van de warmtebron en voeg al roerend het dooiermengsel en 200 gram garnalen toe.
  6. Spatel de saus luchtig door de eiwitten en vul hiermee de ovenschaal voor maximaal 3/4.
  7. Zet de oventemperatuur op 200°C, plaats de schaal in het midden van de warme oven en bak de soufflé in 25-30 minuten gaar. Garneer met de overige garnalen. Serveer meteen om inzakken te voorkomen.

Bereidingstip

Lekker met een groene salade.

Variatie

Neem in plaats van garnalen zalm uit blik. Vervang voor vegetariërs de garnalen door 250 gram uitgelekte gare spinazie (diepvries) en 50 gram geraspte kaas.

Voedingswaarde p.p.
Energie 230 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.