Overige video's

Garnalensalade met meloen en paprikadressing

Op zoek naar een lekker fris saladerecept? Ga dan voor dit gerecht met garnalen, meloen, grapefruit en sla. Maak het af met een lekkere paprikadressing en je hebt snel een lekkere salade op tafel staan.
Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
3 g
Vezels 2 g
Zout 1,5 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de ovengrill voor. Dep de garnalen droog en marineer ze 15 minuten in de arachideolie en chilisaus.
  2. Leg voor de dressing de paprika en rode peper niet te dicht onder de ovengrill en keer af en toe om, tot de schil geblakerd is. Stop in een afgesloten bak of plastic zak en laat afkoelen.
  3. Verhit een grillpan en rooster hierin de garnalen 1-2 minuten per kant. Verdeel de sla over borden. Leg de garnalen, meloen en grapefruit erop en bestrooi met de bosui.
  4. Verwijder de schil en zaadlijsten van de paprika en peper en pureer met de overige ingrediënten voor de dressing. Besprenkel de salade met deze dressing.

Bereidingstip

Deze salade is ook lekker met reepjes gerookte kip.

Vervang het sinaasappelsap in dit recept door balsamicoazijn.

Wijnadvies

Bij deze garnalensalade past een glas Green Grüner Veltliner uit Oostenrijk perfect.

Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
3 g
Vezels 2 g
Zout 1,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.