Overige video's

Garnalensalade met grapefruit

De bittere smaak van een grapefruit past perfect bij een garnalensalade! Serveer deze garnalensalade als voorgerecht of als klein hapje tijdens de borrel.
Voedingswaarde p.p.
Energie 210 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
6 g
Vezels 1 g
Zout 1,3 g
Print

Bereiden

  1. Halveer de grapefruits en snijd partjes vruchtvlees uit de vliesjes. Vang hierbij zo veel mogelijk sap op. Meng de crème fraîche met wat grapefruitsap, ketchup, honing, zout en peper.
  2. Verdeel de veldsla over 4 glazen. Leg de partjes grapefruit erop en giet de helft van de saus erover. Verdeel daarover de garnalen met de rest van de saus.
  3. Garneer met de rest van cocktailgarnalen en bestrooi met de bosui.

Bereidingstip

Vervang de roze garnalen in deze garnalensalade met grapefruit door reepjes gerookte forel.

Voeg in plaats van honing 1 eetlepel rosé, whisky of cognac toe aan de saus.

Wijnadvies

Serveer bij deze garnalensalade een Jean Sablenay rosé.

Voedingswaarde p.p.
Energie 210 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
6 g
Vezels 1 g
Zout 1,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.