
Garnalenbisque
Serveer garnalenbisque tijdens de feestdagen en je scoort gegarandeerd punten. Andere feestelijk diner in het verschiet? Deze garnalenbisque smaakt het hele jaar door voortreffelijk!
Waardering:
Waardeer:
Garnalenbisque
Serveer garnalenbisque tijdens de feestdagen en je scoort gegarandeerd punten. Andere feestelijk diner in het verschiet? Deze garnalenbisque smaakt het hele jaar door voortreffelijk!
Vergelijkbare recepten (416)
- 750 gram diepvrieswokgarnalen (ontdooid)
- 100 gram boter
- 2 wortels (fijngehakt, geschrapt)
- 2 stengels bleekselderij (in kleine stukjes)
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 takjes bladselderij (fijngehakt)
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 100 milliliter cognac of
- 100 milliliter visbouillon
- 3 eetlepels basmatirijst
- 1.5 liter visbouillon
- 3 takjes platte peterselie
- 3 takjes tijm
- 2 laurierblaadjes
- 0.25 theelepel cayennepeper
- 150 milliliter kookroom
- 2 eetlepels bieslook (gehakt)
- 2 eetlepels citroensap
Benodigdheden
- staafmixer
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Vis uit de oven
Smakelijk en eenvoudig
Van vispakketje tot ovenschotel
Bereiden
- Dep de garnalen droog. Verhit de helft van de boter in een ruime pan en roerbak de garnalen in 3-4 minuten roze. Schep uit de pan.
- Voeg de rest van de boter met de groenten en tomatenpuree toe en roerbak op een lage stand tot de groenten zacht zijn. Voeg de cognac toe en roer 2 minuten totdat het vocht bijna verdampt is. Schep de rijst erdoor en roer 1 minuut. Bind de kruiden in een bosje samen tot een bouquet garni en voeg toe.
- Giet de bouillon erbij en voeg de cayennepeper toe. Kook circa 10 minuten op een lage stand, tot de rijst gaar is. Verwijder de kruiden en schep de helft van de garnalen erdoor.
- Pureer alles met een staafmixer tot een gladde bisque en zeef boven een schone pan. Roer de room door de soep en verwarm. Meng de bieslook en het citroensap door de rest van de garnalen.
- Schep in het midden van de soepborden een bergje garnalen. Giet de bisque eromheen. Bestuif naar smaak met nog een snufje cayennepeper. Lekker met geroosterd stokbrood met rouille.
Bereidingstip
Serveer geroosterde plakjes stokbrood met rouille bij deze soep: pureer 1 teentje knoflook met een mespunt saffraan, 1 geroosterde paprika (pot), 1 eidooier, 2 theelepels citroensap en ½ theelepel cayennepeper. Voeg in een dunne straal 250 ml olijfolie toe terwijl de keukenmachine draait.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 675 kcal |
Koolhydraten | 19 g |
Eiwit | 41 g |
Vet Waarvan verzadigd |
42 g 21 g |
Vezels | 2 g |
Zout | 7,2 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 12 van 2021
Reviews
Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Soortgelijke recepten

Vis uit de oven
Smakelijk en eenvoudig
Van vispakketje tot ovenschotel
- 750 gram diepvrieswokgarnalen (ontdooid)
- 100 gram boter
- 2 wortels (fijngehakt, geschrapt)
- 2 stengels bleekselderij (in kleine stukjes)
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 takjes bladselderij (fijngehakt)
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 100 milliliter cognac of
- 100 milliliter visbouillon
- 3 eetlepels basmatirijst
- 1.5 liter visbouillon
- 3 takjes platte peterselie
- 3 takjes tijm
- 2 laurierblaadjes
- 0.25 theelepel cayennepeper
- 150 milliliter kookroom
- 2 eetlepels bieslook (gehakt)
- 2 eetlepels citroensap
Benodigdheden
- staafmixer
Bereiden
- Dep de garnalen droog. Verhit de helft van de boter in een ruime pan en roerbak de garnalen in 3-4 minuten roze. Schep uit de pan.
- Voeg de rest van de boter met de groenten en tomatenpuree toe en roerbak op een lage stand tot de groenten zacht zijn. Voeg de cognac toe en roer 2 minuten totdat het vocht bijna verdampt is. Schep de rijst erdoor en roer 1 minuut. Bind de kruiden in een bosje samen tot een bouquet garni en voeg toe.
- Giet de bouillon erbij en voeg de cayennepeper toe. Kook circa 10 minuten op een lage stand, tot de rijst gaar is. Verwijder de kruiden en schep de helft van de garnalen erdoor.
- Pureer alles met een staafmixer tot een gladde bisque en zeef boven een schone pan. Roer de room door de soep en verwarm. Meng de bieslook en het citroensap door de rest van de garnalen.
- Schep in het midden van de soepborden een bergje garnalen. Giet de bisque eromheen. Bestuif naar smaak met nog een snufje cayennepeper. Lekker met geroosterd stokbrood met rouille.
Bereidingstip
Serveer geroosterde plakjes stokbrood met rouille bij deze soep: pureer 1 teentje knoflook met een mespunt saffraan, 1 geroosterde paprika (pot), 1 eidooier, 2 theelepels citroensap en ½ theelepel cayennepeper. Voeg in een dunne straal 250 ml olijfolie toe terwijl de keukenmachine draait.
Vergelijkbare recepten (416)
Reviews
Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 675 kcal |
Koolhydraten | 19 g |
Eiwit | 41 g |
Vet Waarvan verzadigd |
42 g 21 g |
Vezels | 2 g |
Zout | 7,2 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 12 van 2021