Overige video's

Garnalen uit de wok met sesam en koriander

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
2 g
Hoofdingrediënten Rode peper (408) Chinese kool (27)

Bereiden

  1. Dep de garnalen droog. Rooster het sesamzaad in een droge hete koekenpan en zet het apart.
  2. Verhit de helft van de olie en roerbak hierin de garnalen tot ze lichtroze zijn. Schep ze uit de wok.
  3. Voeg de rest van de olie toe en roerbak hierin de peper, de gember, de bosui en de kool 3-4 minuten.
  4. Voeg de garnalen en de sherry toe en verwarm even. Maak op smaak met sesamolie, zout en peper.
  5. Kook de eiermie of de mihoen gelijktijdig volgens de aanwijzing op de verpakking.
  6. Serveer het gerecht bestrooid met de koriander en het sesamzaad, met de eiermie of mihoen.

Variatie

Vervang Chinese kool door paksoi of geblancheerde peultjes.

Wijnadvies

Echt een gerecht om eens een fijn glas Riesling bij te drinken. Een wat vollere Elzasser van Arthur Metz of een fris-zoetere Lizard.

Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
2 g
Hoofdingrediënten Rode peper (408) Chinese kool (27)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.