Overige video's

Garnalen met beurre blanc

8 gemiddeld hoofdgerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
19 g
Vezels 0 g
Zout 1,3 g
Hoofdingrediënten Garnaal (67)

Bereiden

  1. Verhit de wijn met de azijn en kook de sjalotten hierin. Kook het mengsel in tot er circa 4 eetlepels vocht over zijn.
  2. Giet door een zeef, vang het vocht op en verwarm op een lage stand. Voeg 1-2 eetlepels water toe en kook in tot er circa 2 eetlepels vocht over zijn.
  3. Voeg 250 gram boter blokje voor blokje toe. Verhit de rest van de boter in een andere pan op middelhoge stand tot de kleur verandert.
  4. Voeg de garnalen toe en bak ze in circa 3 minuten gaar. Bestrooi met de bieslook.
  5. Voeg op het laatste moment het citroensap en 1 eetlepel versgemalen zwarte peper toe aan de beurre blanc en serveer bij de garnalen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
19 g
Vezels 0 g
Zout 1,3 g
Hoofdingrediënten Garnaal (67)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.