Overige video's

Garnalen in pikante roomsaus

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 372 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
11 g
Hoofdingrediënten Trostomaat (84) Garnaal (63)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Ontvel de trostomaten door ze kruislings in te snijden en in heet water te dompelen. Snijd de ontvelde tomaten in kleine stukjes. Schep de stukjes tomaat in een kom, meng er eerst de sambal door en vervolgens de room.
  2. Plet de teentjes knoflook. Verhit de olie of boter in een grote koekenpan en bak hierin samen met de geplette teentjes knoflook de garnalen. Voeg zout naar smaak toe en doe er de Provençaalse kruiden bij.
  3. Giet het tomatenroommengsel over de garnalen in een ovenschaal en zet circa 1 uur in de oven.
  4. Serveer dit gerecht met pasta en een gemengde salade van eikenbladsla en rucola met een vinaigrette van olijfolie en citroensap.

Bereidingstip

Omdat de garnalen nog van hun staartjes moeten worden ontdaan, is het wel zo prettig vingerbakjes met water op tafel te zetten. Doe er eventueel een schijfje citroen bij.

Weinig tijd? Maak dan de saus op basis van een grote pot spaghettisaus en een blik gepelde tomaten.

In plaats van garnalen kun je voor dit gerecht ook stevige witvisfilet gebruiken. Verkort dan de oventijd tot circa 35 minuten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 372 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
11 g
Hoofdingrediënten Trostomaat (84) Garnaal (63)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Boodschappen magazine 02-09-2019
Er was inderdaad iets niet helemaal goed gegaan met dit recept, we hebben het inmiddels aangepast.
Karin de Vos /Sliedrecht 31-08-2019
Slecht geschreven recept.
Waar komen de prov.kruiden ineens vandaan en in een aardewerke pan garnalen bakken levert een gebarste "pan" op.
Jammer!
Volgorde recept is ook een beetje vreemd of is er al ergens een tomatenroommengsel voor dat je het moet maken??