Overige video's

Garnalen in het zuur
Garnalen in het zuur
(0)

Garnalen in het zuur

Categorie voorgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 170 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
2 g
Vezels 1 g
Zout 0 g

Voorbereiden

Pel de garnalen en bak de schillen en koppen met een 1 eetlepel olie aan in een steelpan. Voeg 100 ml water, de wijn en saffraan toe en laat op een lage stand circa 20 minuten trekken. Giet de bouillon boven een schone pan door een zeef en houd apart. Verhit een grillpan. Dep de garnalen droog met keukenpapier en gril ze heel kort om en om aan. Leg ze in een schaal en bestrooi met zout. Meng het limoensap met de rest van de olie, de sjalot, tomaat en koriander. Giet dit mengsel over de warme garnalen. Laat afkoelen en zet afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast.

Bereiden

  1. Kook de aardappelblokjes in circa 5 minuten beetgaar in water met zout. Giet af en laat afgedekt uitstomen. Breng de garnalenbouillon aan de kook en voeg de kokosmelk toe. Laat op een lage stand tot een derde inkoken en breng op smaak met zout en chilipeper.
  2. Schud de marinade boven een kom zoveel mogelijk van de garnalen af. Schep de aardappelblokjes door de marinade. Verdeel de garnalen over 4 grote borden
  3. Doe dit ook met de blokjes aardappel en plakjes radijs. Druppel de warme garnalensaus over de borden en garneer de garnalen in het zuur met een takje koriander.

Wijnadvies

Lekker met verfrissend wit uit de Zuid-Amerikaanse hoek: Indomita Sauvignon Blanc.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 170 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
2 g
Vezels 1 g
Zout 0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.