Voorgerecht recepten

Voorgerecht recepten

De lekkerste voorgerechten

Zo nu en dan is het heerlijk om eens een voorgerecht te serveren. Het hoeft niet veel tijd te kosten en ingewikkeld te zijn. Binnen een handomdraai zet je heerlijke voorgerechten op tafel. Denk bijvoorbeeld aan soep van gele paprika en komkommer, kruidenricotta-humuspoffertjes of een vijgensalade met blauwe kaas en parmaham. Doe hier inspiratie op voor een smakelijk voorgerecht.

Een simpel voorgerecht maken

voorgerecht

Van klassieke garnalencocktail of carpaccio tot gazpacho, zalmbonbon of lekkere salade. Met een voorgerecht tover je een glimlach op de gezichten van je gasten! Een voorgerecht geeft namelijk nét dat beetje extra’s aan je diner, ook al is het een simpel voorgerecht. Ben je op zoek naar een voorgerecht dat snel klaar is? Een voorgerecht hoeft niet veel moeite te kosten, en je kunt het al makkelijk van tevoren klaarmaken. Wil je voor makkelijk gaan? Ga dan voor een voorgerecht in een glaasje. Ingrediënten stapelen, in de koelkast zetten en als je aan tafel gaat, kun je het gerecht zo serveren. Of wat dacht je van een lekkere borrelplank met allerlei lekkers? Voor iedere gelegenheid kun je wel een passend voorgerecht vinden! Op deze pagina doe je inspiratie op.

Koud of warm?

warm of koud

Wil je een voorgerecht serveren, maar weet je niet of je een warm voorgerecht of een koud voorgerecht moet klaarmaken? Een warm voorgerecht kost over het algemeen meer tijd dan een koud voorgerecht. Een voorgerecht dat je koud serveert, kun je namelijk van tevoren al klaarmaken, en bezorgt je minder voorbereidingstijd en stress voorafgaand aan het diner. Ga je voor een warm voorgerecht? Dan moet je zorgen dat het gerecht warm is voordat je het serveert. Dat kost net even wat meer timemanagement. Ga je voor een uitgebreid feestmaal met soep en meerdere voorgerechten? Een koud voorgerecht komt steeds vóór de soep. Maak je een warm voorgerecht, dan komt de soep eerst en dan pas het warme voorgerecht.

Klassieke voorgerechten

klassieke voorgerechten

Waarom iets vernieuwends op tafel zetten als ‘gouden oude’ klassiekers altijd goed zijn en bij iedereen in de smaak vallen? Voorbeelden daarvan zijn carpaccio, pasteitjes, maar ook met de de zalmbonbon kan weinig verkeerd gaan. Of ga je voor de traditionele garnalencocktail of garnalenkroketten? Voor de kids kan meloen met ham niet ontbreken als voorgerecht. Kies je liever voor soep? Ga dan voor tomatensoep of courgettesoep. Of voor een koude variant: gazpacho! Eén ding is zeker, met deze recepten voor klassieke voorgerechten kun je onmogelijk de mist in gaan. Ook de perfecte Kerst voorgerechten!

Hapjes – antipasti
Hapjes – antipasti

Een tafel vol hapjes

Meer antipasti
Verrassende soepen
Verrassende soepen

Snelle soepen, bijzondere smaken

Meer lekkere soepen