roze smoothiebowl met aardbei

Smoothie bowl recepten

De lekkerste recepten voor het ontbijt

Dat ziet er mooi uit, zo’n Instagrammable smoothie bowl. Leuk als je net wat meer werk wil maken van je ontbijt. Maak jij jouw smoothie bowl met blauwe bessen, mango of kiwi? Even met wat yoghurt in de blender en je hebt een feestelijk ontbijt. Doe hier ontbijt inspiratie op en bekijk hier de lekkerste smoothie bowl recepten. 

De lekkerste smoothie bowl maken

smoothiebowl

Een smoothie bowl is het perfecte begin voor een goede dag. Met een klein beetje meer werk maak jij zo’n mooie smoothie bowl! Voor de basis smoothie bowl gebruik je: kwark, diepvriesfruit zoals frambozen, bessen of aardbei en banaan. Daarna kun je beginnen met de smoothie bowl toppings! Denk bijvoorbeeld aan havermout, noten, stukken fruit en zaden. Wat is het verschil tussen een smoothie en een smoothie bowl? Een smoothie bowl is dikker dan een normale smoothie. Dit krijg je voor elkaar door een dikke yoghurt of kwark te gebruiken en door diepvriesfruit te gebruiken, zoals een bevroren banaan of bevroren aardbeien of frambozen. Zo blijven de toppings mooi liggen en kun je de smoothie eten met een lepel in plaats van dat je hem kunt drinken!

 

Recept: oranje smoothiebowl met mango

Hoe gezond is een smoothie bowl?

groene smoothiebowl

Je kunt een smoothiebowl zo gezond en ongezond maken als je zelf wil. Als je alleen gezonde producten gebruikt, zoals magere kwark, granola zonder suiker, een handje noten en zaden, heb je een gezonde smoothiebowl. Bijvoorbeeld deze groene smoothiebowl met spinazie, amandelen en mango. of deze fruit bowl smoothie en deze smoothie bowl met havermout en biet. Maar gebruik je crusli met chocolade en te veel fruit, krijg je ook veel suikers binnen. Wil je echt een gezonde smoothiebowl samenstellen? Kies dan voor één stuk fruit, zoals een banaan, en blend deze met spinazie of boerenkool. Zo krijg je ook in de ochtend al lekker veel vitaminen en groenten binnen! De romige structuur krijg je door (soja)yoghurt of kwark. Gebruik niet te veel toppings. Door het fruit bevat je smoothiebowl vaak al genoeg koolhydraten, dus kun je qua toppings vaak beter kiezen voor vetten en eiwitten, zoals pindakaas. Lekker!

Smaakvolle smoothies
Smaakvolle smoothies

Boordevol groente en fruit!

Meer smoothierecepten
Ontbijt
Ontbijt

Een goed begin van je dag

Meer recepten