ontbijt recepten

Ontbijt recepten

De lekkerste recepten voor het ontbijt

In alle haast wordt het ontbijt nog wel eens overgeslagen, maar wist je dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is? Met deze ontbijt recepten begint iedereen zijn dag goed. Of je nu haast hebt om naar je werk of school te gaan of dat je wat meer tijd hebt om te ontbijten.

Wat eten als ontbijt?

wat eten als ontbijt

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag! Ben je op zoek naar een gezond ontbijt? Begin je dag eens met een smoothie met lekker veel fruit, een smoothiebowl, havermout, ontbijtmuffins of kwark met granola. Het is belangrijk om te ontbijten want dit zorgt voor nieuwe energie na de nacht en brengt de spijsvertering op gang. Volgens het Voedingscentrum bevat een ontbijt ongeveer 300 tot 400 kcal. Ben je op zoek naar gezond ontbijtbeleg? Kijk dan eens naar hüttenkäse, notenpasta of een eitje!

Smoothie ontbijt

fruit smoothie

Snel, makkelijk én lekker: een smoothie als ontbijt. Met smoothies kun je oneindig variëren: je kunt alle soorten fruit en groente die je lekker vindt in een smoothie verwerken. Voeg (plantaardige) zuivel naar keuze toe en pureer alle ingrediënten met een blender, staafmixer of keukenmachine. Op deze manier kun je de smoothie helemaal naar wens aanpassen.

Alle smoothie recepten

Ontbijttips en inspiratie

wat ontbijten

De vraag van iedere dag is toch weer: wat moet ik nu weer eten als ontbijt? Die cracker met kaas of boterham met kipfilet ben je inmiddels wel beu. Geen paniek. Er zijn gezonde opties te over! Denk bijvoorbeeld aan magere zuivel met volkoren ontbijtgranen, zoals havermout, noten en fruit. Hou je van brood? Dan is dat natuurlijk ook een goede optie. Kies voor volkorenbrood. In plaats van brood kun je ook crackers of beschuit eten. Ben je niet zo’n ontbijter? Dan is een smoothie misschien iets voor jou. Makkelijk, snel en voedzaam.

Ei
Ei

De lekkerste ei-recepten op een rij

Alle recepten met ei
Avocado
Avocado

Gezond en veelzijdig: de lekkerste recepten met avocado.

Meer recepten