eggs benedict met zalm brunch recept

Brunch recepten

Ontbijt en lunch in één

Een brunch is bij uitstek geschikt om te doen bij een feestelijke gelegenheid, zoals Pasen of kerst. Het leuke aan een brunch is dat je kunt afwisselen met zoete en hartige recepten en dat je lekker kunt variëren. Maak het zo uitgebreid als je wil. Serveer lekkere smoothies, thee, koffie, sapjes en water met fruit erbij en je hebt een super feestelijk maaltje.

Brunch ideeën

brioche met noten en chocolade brunch gerecht

Ontbijt en lunch in één. Dat klinkt toch als een feestje? Dat is het ook! Brunchen is écht iets om te doen op een lazy sunday, of tijdens een feestdag zoals Pasen, kerst of Moederdag. Weet je niet wat je op tafel moet serveren? Wij geven je alvast wat brunch ideeën en tips. Eigenlijk kun je alles serveren: iets zoets zoals een croissantje, een salade, een zelfgemaakte quiche, lekkere broodjes en een licht soepje. Zelfgemaakte sap of een smoothie mag ook niet ontbreken! Ga voor 3 tot 5 gerechtjes per persoon, afhankelijk van de grootte natuurlijk.
Tip: combineer zelfgemaakte gerechten met kant-en-klare producten. Dat scheelt een hoop voorbereidingstijd!

Tip: brioches met rozijnen, noten en chocolade

Vegetarisch brunchen

spinazietaart met bieslook en bosui vegetarische brunch

Tijdens een brunch is het altijd leuk als je van alles wat op tafel zet. Op zoek naar vegetarische brunch recepten? Geen nood! Ook voor de mensen die liever geen vis of vlees eten is er genoeg te brunchen. Een sandwich met geitenkaas is altijd goed. Wil je een quiche bakken voor de brunch? Denk dan eens aan deze vegetarische spinaziequiche met bieslook en bosui. Komen er zoetekauwen op bezoek? Dan zijn deze havermoutpannenkoekjes met kaas en rozijnen een goed idee.

Ontbijt
Ontbijt

Een goed begin van je dag

Meer recepten
Lunch inspiratie
Lunch inspiratie

Voor thuis, op kantoor of onderweg!

Meer lunchrecepten