Antipasti recepten

Antipasti recepten

Zoveel lekkers bij de borrel!

Antipasti is eigenlijk een verzameling van allerlei Italiaanse voorgerechten bij elkaar. De hapjes kunnen per regio verschillen en bestaan meestal uit een combinatie van vlees, vis, kazen en gegrilde groenten en olijven. Ideaal als je niet kunt kiezen uit voorgerechten en alles lekker vindt. Perfect voor tijdens de borrel, maar ook als voorgerecht tijdens een diner.

Wat is antipasti?

antipasti

Antipasti betekent letterlijk ‘voor de maaltijd’. Antipasti zijn dus verschillende Italiaanse hapjes die voor de maaltijd gegeten worden. De hapjes kunnen per regio verschillen en bestaan meestal uit een combinatie van vlees, vis, kazen en gegrilde groenten en olijven. Antipasti zijn vaak lichte hapjes die bedoeld zijn om de eetlust op te wekken. Antipasti is het meervoud van antipasto.

Maak je eigen antipasti plank

antipasti

Zoek je inspiratie voor een borrelplank met verschillende antipasti? Met deze tips maak je in een handomdraai een typische, Italiaanse antipasti plank. Ingrediënten voor een antipasti plank kunnen zijn: parmaham, serranoham, mozzarella, brokjes Parmezaanse kaas, artisjokharten, ansjovis, tomaten, mortadella, burrata, gegrilde courgettes, amandelen, verse pesto, grissini (soepstengels) en olijven. Een antipasto kan ook een salade zijn, waarvan de klassieke ‘insalata caprese’ een goed voorbeeld is. Serveer ook brood bij een antipasti plank, in combinatie met goede olijfolie.

Pizza
Pizza

Klassiek of met een twist: pizza is altijd een goed idee

Alle recepten
Borrelhapjes
Borrelhapjes

Een tafel vol hapjes is altijd een goed idee

Meer recepten voor de borrelpl...