Borrel recepten

Borrel recepten

Alles in huis voor een gezellige borrel

Bitterballen, kaas en chips doen het altijd goed op een borrel. Maar wil je eens wat anders uitproberen? Bijvoorbeeld bladerdeeghapjes met tomaat en chorizocrumble, makreelcrostini’s of een feta-paprikadip! Deze zelfgemaakte borrelgerechtjes kun je vervolgens aanvullen met kant-en-klare dingen, waardoor je in een handomdraai voor een heerlijke borrel zorgt.

Borrelplank maken

borrelplank

Een borrelplank vol met lekkere hapjes is onmisbaar tijdens een borrelavond. Maar, wat ligt er op een goede borrelplank? Begin met een paar goede smeersels, zoals kruidenboter, aioli, tapenade of guacamole. Hier kun je dan stokbrood, naan, toastjes, stengels in dippen, maar ook chips en rauwkost zoals wortels, tomaten en komkommer. Verder kun je de borrelplank aanvullen met verschillende soorten kaas, worst en ham. Vul de gaten op de plank op met olijven, noten, maar ook fruit zoals druiven, aardbeien en vijgen. Gebruik de ingrediënten die jij lekker vindt. Of de hapjes nu zelfgemaakt zijn of kant-en-klaar uit een bakje, één ding is zeker: met een borrelplank is het altijd smullen.

Hoe maak je een borrelplank mooi op?

Zin om een borrelplank te maken en wil je hem ook mooi presenteren? Het lijkt moeilijker dan het is. Ook jij kunt een borrelplank mooi opmaken! Een aantal tips:

  • Wissel af in kleur! Groene komkommer naast rode aardbeien en kaas naast tomaten bijvoorbeeld.
  • Vul de gaten op je plank op met nootjes, toastjes of fruit.
  • Zorg ervoor dat je geen plastic bakjes op tafel zet, maar schep de smeersels bijvoorbeeld in gezellige schaaltjes.
  • Zoek plaatjes op internet van borrelplanken en doe daar inspiratie op!
  • Heb je verschillende soorten kazen? Verspreid deze dan over de plank en zorg ervoor dat ze niet naast elkaar liggen.
Pizza
Pizza

Klassiek of met een twist: pizza is altijd een goed idee

Alle recepten
Snacks
Snacks

Lekkere snack-trek?

Alle snack recepten