Amuse recepten

Amuse recepten

Een feestelijke start

Op zoek naar lekkere amuse recepten? Een amuse maakt je diner nóg feestelijker! Een amuse maken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. In een handomdraai zet je zo een feestelijk klein hapje op tafel. Zo maak je jouw diner nét even wat specialer en uitgebreider!

Wat is een amuse?

amuse

Een amuse is een klein hapje dat voorafgaand aan een diner of tussen de gangen door geserveerd wordt. De bedoeling van een amuse is dat het je eetlust opwekt. Een amuse kan een klein soepje zijn, zoals een doperwtensoepje met bacon. Maar het kan ook een klein toastje of een crostini zijn. Uiteraard kun je ook een vegetarische amuse maken, zoals deze kruidenricotta-hummuspoffertjes.

Amuse in een glaasje

Het is erg leuk om een amuse in een glaasje te serveren. En het is nog eens handig ook! Je kunt je amuse dan namelijk al van tevoren voorbereiden, zodat je de amuse alleen nog maar op tafel hoeft te zetten voor of tijdens het diner. Een leuk idee voor een amuse in een glaasje is een appelkrokantje met roomkaas en gebakken appel. Of wat dacht je van amuseglaasjes met zalmtartaar? Of een amuse van bloemkoolroom met spekjes? Makkelijk voor te bereiden en snel klaar. Eet smakelijk!

Weekend
Weekend

Zin om eens lekker uit te pakken in de keuken?

Lekkere weekend recepten
Borrelhapjes
Borrelhapjes

Een tafel vol hapjes is altijd een goed idee

Meer recepten voor de borrelpl...