voorgerecht taartje met guacamole en garnalen

Eetmomenten en menugangen

Recepten voor elk moment van de dag

Organiseer je een etentje en ben je op zoek naar recepten voor amuses, voorgerechten, tussengerechten, hoofdgerechten of desserts? Of kun je wel wat inspiratie gebruiken voor je ontbijt, brunch, lunch of borrel? Op deze pagina vind je een overzicht voor recepten voor alle gangen en eetmomenten van de dag.

Hoe bouw je een menu op?

De traditionele volgorde van een menu is als volgt: amusevoorgerechtsoep – tussengerecht – spoom – hoofdgerecht – kaas – nagerecht. Natuurlijk maak je niet iedere dag een 8-gangenmenu, maar dit is de volgorde als je alle gerechten zou serveren. Als je een 4-gangenmenu serveert zou je kunnen denken aan: voorgerecht – soep – hoofdgerecht – nagerecht. Zo kun je eindeloos blijven variëren en je houdt altijd zelf in de hand hoeveel gangen je kiest. Je kunt dus gangen weglaten, zolang je bovenstaande volgorde aanhoudt. Het hoeft niet veel tijd te kosten en ingewikkeld te zijn. Met de goede voorbereiding zet je een heerlijk diner op tafel.

Amuse recepten

amuse

Een amuse maakt je diner nóg feestelijker! Een amuse maken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Met een klein beetje extra werk maak je van je diner een chic etentje. Een leuk idee is om tussen iedere gang die je serveert – bijvoorbeeld bij een 3-gangenmenu – een kleine amuse te serveren. Zo maak je van jouw 3-gangenmenu ineens een spectaculair 5-gangenmenu zonder heel veel extra werk.

Amuse inspiratie
Bistromenu
Bistromenu

Vier gangen 'amour'

De vier gangen
Italiaans menu
Italiaans menu

Het goede leven in vier gangen

De vier gerechten