Overige video's

Gallo pinto

4 eenvoudig ontbijt, lunch, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 415 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
2 g
Vezels 10 g
Zout 1,1 g

Bereiden

  1. Kook de bonen met de knoflook in 500 ml water circa 15 minuten op een hoge stand. Verwijder de knoflook en laat de bonen uitlekken.
  2. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de helft van de ui circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak al roerend 2 minuten op een lage tot middelhoge stand.
  3. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Leg de paprika erop, zonder te roeren, en kook alles op middelhoge stand tot de bouillon bijna volledig is opgenomen door de rijst.
  4. Zet de warmtebron op een lage stand en kook nog 5 minuten. Verhit de rest van de olie op een hoge stand en bak hierin de overige ui circa 2 minuten.
  5. Voeg de rijst en bonen toe en bak al roerend circa 10 minuten tot de rijst een beetje krokant wordt. Garneer met partjes limoen. Lekker met een tomatensalade.
Voedingswaarde p.p.
Energie 415 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
2 g
Vezels 10 g
Zout 1,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.