Overige video's

Galette Bretonne au artichaut et saumon
Galette Bretonne au artichaut et saumon
(0)

Galette Bretonne au artichaut et saumon - Bretonse hartige pannenkoekjes van boekweitmeel

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
6 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

Klop het boekweitmeel en de bloem met een flinke snuf zout los en klop de melk erdoor tot een dik beslag. Klop het ei, 2 eetlepels olie en geleidelijk 100 ml water erdoor tot een vloeibaar beslag. Laat circa 30 minuten rusten. Klop het beslag nogmaals goed door. Verhit steeds een beetje olie in de pan en bak op middelhoge stand 8 kleine of 4 grote, dunne flensjes aan beide kanten krokant. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een plakje zalm in het midden van elk flensje. Verdeel de artisjok over de zalm en bestrooi met wat gruyère en peper. Vouw de zijkanten van de flensjes naar binnen tegen de vulling aan zodat er een vierkant ontstaat. Leg deze pakketjes op de bakplaat en bak ze in de oven in circa 5 minuten krokant. Leg de galettes op warme borden en serveer eventueel met wat plukjes waterkers of veldsla.

Bereiden

  1. Klop het boekweitmeel en de bloem met een flinke snuf zout los en klop de melk erdoor tot een dik beslag.
  2. Klop er het ei, 2 eetlepels olie en geleidelijk 100 ml water door tot een vloeibaar beslag. Laat circa 30 minuten rusten.
  3. Klop het beslag nogmaals goed door. Verhit steeds een beetje olie in de pan en bak op middelhoge stand 8 kleine of 4 grote, dunne flensjes aan beide kanten krokant.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een plakje zalm in het midden van elk flensje. Verdeel de artisjok over de zalm en bestrooi met wat gruyère en peper. Vouw de zijkanten van de flensjes naar binnen tegen de vulling aan zodat er een vierkant ontstaat.
  5. Leg deze pakketjes op de bakplaat en bak ze in de oven in circa 5 minuten krokant.
  6. Leg de galettes op warme borden en serveer eventueel met wat plukjes waterkers of veldsla.

Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
6 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.