Overige video's

Gado gado met cashew-satésaus
Gado gado met cashew-satésaus
(0)

Gado gado met cashew-satésaus

De satésaus bij het bekende gerecht gado gado kun je naast pinda's ook met cashewnoten maken. Zo krijg je net weer een ander gerecht.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 960 kcal
Koolhydraten 81 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
57 g
23 g
Vezels 9 g
Zout 1 g

Bereiden

  1. Kook de rijst in 4 eetlepels kokosmelk en 550 ml water gaar. Zet afgedekt apart om na te garen. Kook de eieren in 8 minuten hard.
  2. Verhit 3 eetlepels olie en roerbak hierin 3 sjalotten en de spitskool circa 4 minuten op een hoge stand. Voeg de helft van de kokosmelk en 1 eetlepel sambal toe en kook afgedekt gaar.
  3. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de overige sjalot lichtbruin op middelhoge stand. Voeg de overige sambal en de cashewnoten toe en bak verder. Voeg de pindakaas toe en bak kort mee. Voeg de overige kokosmelk toe en pureer tot een gladde saus. Voeg eventueel extra water toe voor de juiste dikte en houd apart.
  4. Stoom of kook de sperziebonen beetgaar. Verhit de rest van de olie en bak hierin de taugé en seroendeng kort.
  5. Schep de rijst in een kommetje en duw aan. Gebruik eventueel folie in de kom om de rijst makkelijk los halen. Maak zo bergjes rijst op de borden en leg de spitskool, sperziebonen en taugé eromheen. Pel de eieren, snijd doormidden en leg ze bij de rijst. Giet de saus in een kommetje en serveer erbij of giet de saus over de rijst.
Voedingswaarde p.p.
Energie 960 kcal
Koolhydraten 81 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
57 g
23 g
Vezels 9 g
Zout 1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.