Overige video's

Gado gado-bowl met krokante tofu
Gado gado-bowl met krokante tofu
(22)

Gado gado-bowl met krokante tofu

Tofu is een prima vleesvervanger: het zit boordevol plantaardige eiwitten. Maak eens deze gado gado-bowl met krokante tofu! De tofu krijgt een lekkere bite.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 950 kcal
Koolhydraten 97 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
8 g
Vezels 8 g
Zout 1,5 g

Voorbereiden

Verpak de tofu in een theedoek en leg dit pakket in een vergiet. Zet iets zwaars erop zodat overtollig vocht uit de tofu wordt geperst. Laat zo minimaal 30 minuten uitlekken. Meng intussen de ingrediënten voor de marinade. Snijd de tofu in blokjes en schep door de marinade. Laat minimaal 20 minuten marineren, dit kan ook een dag van tevoren.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de tofu over de bakplaat en rooster hoog in de oven in circa 15 minuten knapperig. Kook intussen de rijst. Giet daarna af en laat afkoelen tot lauwwarm.
  2. Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Blancheer de sugarsnaps en taugé ½ minuut in kokend water en spoel direct onder koud water zodat de groenten knapperig blijven.
  3. Snijd het vruchtvlees van de avocado in plakjes. Verwarm de pindasaus. Schep de rijst in 4 kommen en verdeel alle groenten, ei en krokante tofu erover. Serveer met de pindasaus en cassave chips.

Voedingswaarde p.p.
Energie 950 kcal
Koolhydraten 97 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
8 g
Vezels 8 g
Zout 1,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.