Overige video's

Fusion zuurkoolballetjes

6 moeilijk klein gerecht, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 855 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
55 g
15 g

Bereiden

  1. Kook de zuurkool en de aardappelen in 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze met de crème fraîche, boter en de melk. Maak op smaak met zout en peper. Zet de massa koud weg zodat deze kan opstijven.
  2. Kruid de kip met de shoarmakruiden en bak kort in de olie.
  3. Voeg de kip en de ananas toe aan de zuurkoolstamppot en meng het geheel voorzichtig door elkaar. Vorm er met vochtige handen ballen van en zet deze weer koud weg.
  4. Maak nu het tempurabeslag door alle ingrediënten met een garde te mengen. Zet het koud weg zodat het beter hecht aan de balletjes.
  5. Meng de ingrediënten voor de dip en voeg als deze eventueel te dik is een lepel water toe.
  6. Verhit de frituur tot 170°C. Haal de balletjes eerst door het tempurabeslag en vervolgens door het broodkruim.
  7. Frituur de balletjes circa 5 minuten. Serveer ze met de yoghurt-kerriedip.

Variatie

Vervang Griekse yoghurt door magere kwark. Neem in plaats van witbrood paneermeel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 855 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
55 g
15 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.