Overige video's

Fusilli met sardines, ansjovis en artisjok

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 715 kcal
Koolhydraten 84 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
10 g

Bereiden

  1. Verhit de olie en roerbak hierin de sjalotjes en de helft van de ansjovis 2-3 minuten. Schep de artisjok erdoor.
  2. Kook intussen de pasta. Schep de peterselie, citroensap, dragon en 3/4 van de bosui door de kookroom.
  3. Giet de pasta af, vang 125 ml kookvocht op en voeg dit toe aan het roommengsel. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus.
  4. Schep het sjalot-artisjokmengsel met de saus, de sardines en olijven door de pasta.
  5. Bestrooi met de rest van de bosui. Garneer met sliertjes en partjes citroen en de rest van de ansjovis.

Bereidingstip

Vervang de dragon door Italiaanse kruiden.

Neem tonijn op olie in plaats van sardines.

Wijnadvies

Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi.

Voedingswaarde p.p.
Energie 715 kcal
Koolhydraten 84 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
10 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.