Overige video's

Fusilli met geroosterde tomaat-amandelpesto

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
10 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de tomaatjes en knoflook op de met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie, azijn en zout. Rooster de tomaten circa 25 minuten in de oven en laat afkoelen.
  2. Druk de knoflook uit de schil. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan en laat afkoelen.
  3. Kook de pasta beetgaar. Maal ondertussen de amandelen, Parmezaanse kaas, basilicum en rode peper in een keukenmachine en voeg 2/3 van de geroosterde tomaatjes en de knoflook toe. Mix tot een pesto en breng op smaak met zout en peper.
  4. Giet de pasta af en bewaar wat kookvocht. Meng de pesto, overige tomaatjes en de kappertjes door de pasta. Voeg eventueel wat kookvocht toe en roer goed door.
  5. Serveer met een schep ricotta.

Wijnadvies

Berglicht Sauvignon Blanc, Nava Rueda, Green Grüner Veltliner of Carlomagno Grillo-Chardonnay.

Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
10 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.