Overige video's

Funky bietensoep met gemarineerde zalm

Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
5 g
Vezels 4 g
Zout 4,6 g
Print

Voorbereiden

Houd wat dille apart voor de garnering. Schep de zalm in een kom om met de rest van de dille, citroenrasp, -sap, 2 eetlepels olijfolie en peper. Laat afgedekt in de koelkast 30 minuten marineren.

Bereiden

  1. Verhit intussen de rest van de olie in een grote (soep)pan en fruit hierin de ui minimaal 5 minuten op een lage stand. Voeg de blokjes biet en aardappel toe en roerbak kort.
  2. Giet de bouillon erbij en laat circa 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep helemaal glad en breng op smaak met zout en peper.
  3. Roer de helft van de yoghurt glad met 1 eetlepel water en roer dit door de soep. Laat niet meer koken en serveer de hete soep direct.
  4. Garneer met de reepjes gemarineerde zalm en dille. Schep een flinke schep yoghurt erin en giet als laatste een klein straaltje olijfolie erover.

Bereidingstip

Lekker met grissini (klik hier voor het recept) of piadine (klik hier voor het recept).

Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
5 g
Vezels 4 g
Zout 4,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.