Overige video's

Fruittaartjes

8 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 155 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
3 g

Voorbereiden

Week de gelatine circa 10 minuten in een laagje koud water. Klop de slagroom stijf met de suiker en vanillesuiker. Verwarm het limoensap zonder te koken, knijp de gelatineblaadjes uit en los op in het warme sap. Laat al roerend afkoelen tot lauwwarm en schep de helft hiervan door de kwark. Houd de rest van het gelatinemengsel apart. Schep de slagroom voorzichtig door de kwark, dek af en laat 1 uur opstijven in de koelkast.

Bereiden

  1. Vul de gebakschelpen met de roomkwark. Beleg de room dakpansgewijs met een laagje appelplakjes. Verdeel hierover de plakjes kiwi en gehalveerde druiven.
  2. Verwarm de gelatine opnieuw met 1 eetlepel water tot het vloeibaar is, maar laat het mengsel niet te heet worden.
  3. Bestrijk het fruit met een bakkwastje met de gelatine en laat de gelatine opstijven. Decoreer de fruittaartjes met munt.

Wijnadvies

Drink bij deze fruittaartjes een lekker koud glaasje Lambrusco Bianco.

Voedingswaarde p.p.
Energie 155 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.