Overige video's

Fruitrolletjes

gemiddeld tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Neem vers fruit als appels, peren, abrikozen, perziken, pruimen, bessen of aardbeien. Spoel het fruit af, schil het en verwijder eventuele pitten en klokhuizen.
  2. Kook de vruchten met weinig water: houd op 4 kopjes fruit een half kopje water aan. Voeg 1 eetlepel citroensap en eventueel kruiden of specerijen (bijvoorbeeld gehakte basilicum, rozemarijn, een snufje kaneelpoeder of nootmuskaat) toe.
  3. Kook zachtjes 10-15 minuten tot het fruit gaar is. Roer goed en stamp het iets fijn. Voeg naar smaak 1 eetlepel suiker toe. Laat al roerend 5 minuten sudderen tot de vruchtenpuree iets dikker is.
  4. Pureer het fruit met een staafmixer of in een blender glad. Giet deze puree op een bakplaat met bakpapier tot een dikte van maximaal 1/2 cm.
  5. Laat dit 8-12 uur langzaam drogen in de oven (60ºC), liefst alleen met onder- en bovenwarmte.
  6. Het is klaar als het fruit niet meer plakkerig is en een glad oppervlak heeft. Snijd er brede plakken van en rol deze op.
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.