Overige video's

Fruitige schuimboom
Fruitige schuimboom
(1)

Fruitige schuimboom

Sluit het kerstdiner spectaculair af met deze eyecatcher van een dessert! Dit zoete toetje zal gegarandeerd een succes zijn! Schuim, slagroom, rood fruit en lekker veel poedersuiker: dit toetje is om je vingers bij af te likken zo lekker.
Categorie desserts, gebak
Personen 6 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 640 kcal
Koolhydraten 70 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
22 g
Vezels 4 g
Zout 0,2 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 120ºC. Teken in totaal 4 cirkels van 20 cm, 13 cm, 8 cm en 4 cm diameter op het bakpapier. Keer het bakpapier om, maar zorg dat de 4 cirkels nog zichtbaar zijn.
  2. Maak een grote kom vetvrij met citroensap en keukenpapier. Klop met een mixer de eiwitten met 150 gram suiker. Voeg in gedeelten tijdens het kloppen nog 150 gram suiker en de maizena toe en klop tot het eiwit stijf is en glanst.
  3. Strijk het eiwit gelijkmatig uit in een laag binnen de cirkels op het bakpapier, zodat 4 platte schijven ontstaan van gelijke dikte. Bak circa 10 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 1000C en bak nog circa 1 uur, tot het schuim knapperig en droog is. Laat afkoelen. Bereid het schuim eventueel 1 dag van tevoren en bewaar luchtdicht in een trommel.
  4. Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker. Schep de yoghurt met de limoenrasp en -sap door de slagroom.
  5. Leg voor de schuimboom de grootste schijf op een schaal. Verdeel een laag limoenroom erover met daarop een deel van de vruchten. Herhaal dit met de andere schuimlagen en bestrooi licht met poedersuiker.

Bereidingstip

Van dit schuim kun je ook kerstkransjes bakken. Teken daarvoor alleen kleine cirkels van circa 4 cm Ø op het bakpapier. Meng eventueel een deel van het schuim met cacaopoeder of versier met nootjes en gebaksdecoratie. Bak het eiwitschuim dan in de oven volgens het recept hiernaast droog en krokant.

Voedingswaarde p.p.
Energie 640 kcal
Koolhydraten 70 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
22 g
Vezels 4 g
Zout 0,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.