Overige video's

Fruitige kwarktaart

8 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 515 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
19 g
Vezels 1 g
Zout 0,4 g

Bereiden

  1. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Giet de kersen af en vang het sap op. Verwarm 100 ml kersensap zonder te koken en los hierin de uitgeknepen gelatine op. Laat iets afkoelen.
  2. Pureer tweederde van de kersen. Meng de kwark met de kersenpuree, het gelatinemengsel en de suiker. Roer niet te lang voor een gewolkte structuur, roer goed voor een egaal roze kwark.
  3. Klop de slagroom stijf en spatel luchtig door het kwarkmengsel.
  4. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels. Verdeel dit koekmengsel over de bodem van de ingevette springvorm en druk met de bolle kant van een vochtige lepel glad.
  5. Verdeel het kwarkmengsel erover en strijk de bovenkant glad. Laat de taart minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast. Garneer met het fruit.

Bereidingstip

Vervang de volle kwark door vanillekwark.

Garneer de taart met cranberry's, kook deze eerst kort in een scheutje port.

Maak een stroopwafelbodem. Verkruimel 18 stroopwafels. Verwarm licht zodat de stroop smelt en verdeel over de vorm.

Voedingswaarde p.p.
Energie 515 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
19 g
Vezels 1 g
Zout 0,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.