Overige video's

Fruitige kokosvla met hazelnotenpraliné

Voedingswaarde p.p.
Energie 710 kcal
Koolhydraten 83 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
18 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de suiker met 2 eetlepels water in een steelpan op een lage stand.
  2. Roer tot de suiker is opgelost.
  3. Breng aan de kook zonder te roeren en bestrijk de binnenkant van de pan net boven de siroop met water zodat er geen suikerkristallen kunnen ontstaan.
  4. Laat de siroop 2-3 minuten doorkoken tot een goudbruine karamel.
  5. Voeg de hazelnoten toe.
  6. Schenk de massa voorzichtig op de bakplaat en laat dun uitlopen.
  7. Laat afkoelen en breek de praliné in stukjes.
  8. Klop de slagroom lobbig en schep deze met de likeur door de vla.
  9. Schep de vla in glazen, verdeel de vruchten erover en garneer met stukjes hazelnotenpraliné.

Bereidingstip

Vervang in het recept de hazelnoten door amandelschaafsel.

Neem vanillevla in plaats van blanke vla.

Voedingswaarde p.p.
Energie 710 kcal
Koolhydraten 83 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
18 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.