Overige video's

Fruitige kokos-'sushi'

Voedingswaarde p.p.
Energie 135 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
6 g
Vezels 1 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Breng de kokosmelk met de melk, het vanillestokje, de suiker en de rijst aan de kook in een pan met dikke bodem. Kook zachtjes circa 12 minuten (kook voor een iets zachtere korrel 13­-14 minuten) zonder deksel en roer goed.
  2. Neem het vanillestokje uit de pan, schraap het merg eruit en roer het vanillemerg door de rijst. Laat de rijst afkoelen als het vocht is opgenomen.
  3. Snijd intussen het fruit (kiwi, appel met schil, ananas, mango, aardbei) in mooie dunne plakjes.
  4. Neem een lepel afgekoelde rijst en vorm er met 2 lepels quenelles van (zie 'kooktechniek: quenelles' elders op boodschappen.nl). Leg ze in een rijtje op de schaaltjes.
  5. Verdeel er per ‘sushi' één soort fruit over. Bestrooi met de kokos en garneer met munt.

Bereidingstip

Vervang het vanillestokje in dit recept door 2 zakjes vanillesuiker.

Voeg eventueel een paar druppels groene of rode levensmiddelen­kleurstof (bakproducten) toe aan het kookvocht van de rijst voor gekleurde sushi.

Voedingswaarde p.p.
Energie 135 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
6 g
Vezels 1 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.