Overige video's

Fruitcrumble met oranje fruit

Voedingswaarde p.p.
Energie 390 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
10 g
Print

Bereiden

  1. Meng in een schaal de bloem en suiker met een snuf zout. Werk met de vingertoppen de boter erdoor tot een grof mengsel.
  2. Meng er de havermoutvlokken doorheen, maar zorg dat het een kruimelig geheel blijft. Zet dit circa 20 minuten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het fruit over de ovenschaal. Strooi het kruimeldeeg erover en giet de honing er in een straaltje overheen.
  4. Bak de crumble in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar en goudbruin.
  5. Serveer warm met bijvoorbeeld slagroom of roomijs.

Wijnadvies

Het is weer heerlijk weer! Kies voor wijn die niet te heftig, niet te zoet en bovendien niet te ‘alcoholisch' is. Bij fruit en andere frisse gerechten smaakt een goed gekoelde Crevino Rosato of Forest Fruit heel erg lekker. Een licht mousserende en licht-alcoholische Tiresia Raboso rosato is dan ook een aanrader. Alle twee zijn ze zo fruitig dat het zelf wel desserts lijken!

Voedingswaarde p.p.
Energie 390 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
10 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.