Watermeloen recepten

Watermeloen recepten

Dorstlessende zomerkanjer

Zijn naam zegt het niet voor niets: deze vrucht zit barstensvol water. Maar naast dorstlessend is die grote watermeloen ook gewoon superlekker! Het meloenseizoen loopt ongeveer van juni tot oktober. Maar ook de rest van het jaar zijn er meloenen verkrijgbaar.

Oorsprong watermeloen

watermeloen

Meloen is eigenlijk geen fruit, maar een groente. Op de watermeloen na zijn alle meloenen afkomstig uit Azië en familie van de komkommer. De watermeloen is de vrucht van een Afrikaanse plant, maar is wel verwant aan de andere meloenen. Zo zitten de pitjes in een watermeloen niet middenin, maar zijn ze verdeeld over het vruchtvlees. Doordat meloenen zo groot zijn en snel groeien, stonden ze vroeger symbool voor vruchtbaarheid. Een watermeloen kan zelfs meer dan 30 kilo wegen!

Salade met watermeloen

watermeloensalade

Meloenen zijn heerlijk in een frisse (fruit)salade, maar ook warm is meloen een echte aanrader. Het lekkerst is om de meloen te grillen, bijvoorbeeld op de barbecue. Snijd de meloen in plakken of rijg blokjes meloen aan een spies. Bestrijk met wat olie en leg op het rooster. Lang heeft meloen niet nodig, een paar minuten om en om roosteren is genoeg voor een verrassende grillsmaak. Lekker met een topping van feta, brie of gorgonzola.

Citroen
Citroen

Fris & sappig

Meer met citroen
Recepten met meloen
Recepten met meloen

Lekker fris!

Bekijk de recepten