borrelspiesjes met vijgen

Vijg recepten

De lekkerste recepten met vijgen

In salades, op de borrelplank of op een pizza: de vijg is een alleskunner en deze vrucht combineert goed met allerlei gerechten. Je denkt er waarschijnlijk niet zo vaak aan, maar deze bijzondere, dieppaarse vrucht is superlekker. Kook eens wat vaker met vijgen, want ze zijn hartstikke gezond! Doe hier inspiratie op voor de lekkerste recepten met vijg.

Is een vijg gezond?

vijgen

Vijgen zitten vol vezels, waardoor deze fruitsoort zorgt voor een verzadigd gevoel én een gezonde darmwerking bevordert. Verder zijn vijgen rijk aan mineralen en vitaminen. Verse vijgen zijn rijk aan voedingsstoffen terwijl relatief weinig calorieën bevatten. Een paar vijgen zijn een redelijk, caloriearme snack of toevoeging aan de maaltijd. Vijgen behoren tot de zoetste vruchten door het hoge natuurlijke suikergehalte. Verse vijgen (100 gram) bevatten 20 gram natuurlijke suikers.  Let op: gedroogde vijgen (100 gram) bevatten meer suiker (50 gram) en calorieën. De suiker wordt geconcentreerd wanneer de vruchten worden gedroogd. Vijgen zijn het lekkerst als ze rijp zijn. Als je er niet te veel van eet, zijn vijgen een gezonde toevoeging aan je levensstijl!

De lekkerste recepten met vijg

pizza vijg

Je denkt er misschien niet zo vaak aan, maar eet eens wat vaker vijg recepten! Een van de bekendste manieren om vijgen te eten is door er een vijgen chutney of een vijgen jam van te maken, maar je kunt zoveel meer met deze vrucht. Zo is een salade met vijgen echt een heel goed idee, zeker in combinatie met een zachte kaas, zoals burrata, mozzarella, geitenkaas, blauwe kaas of mascarpone. Maar ook op een bruschetta, als snack op de borrelplank of op een dessert kun je deze vrucht gebruiken. Ben je meer een zoetekauw? Wat dacht je van een vijgentaart? Onweerstaanbaar lekker en weer eens wat anders. De vrucht is ook heel goed te gebruiken op een pizza, bijvoorbeeld op deze pizza met vijg, druiven en geitenkaas.

Recept: pizza met vijgen
Aardbei
Aardbei

Tips, weetjes en verrassende recepten!

Bekijk onze special
Lekker met grapefruit
Lekker met grapefruit

Sappig en friszuur!

Koken met grapefruit