stoofpeer recept

Stoofpeer recepten

In een toetje of als bijgerecht

Eens in de zoveel tijd heb je er zin in: stoofpeertjes. En dan het liefst zoals oma ze maakt. Gebruik de smaakvolle stoofpeer eens in een bijzonder lekker toetje. Hier vind je het basisrecept voor stoofperen. Heerlijk in de herfst en de winter als toetje en met de feestdagen maak je er iets speciaals van. Bijvoorbeeld met chocolade of vanille.

Basisrecept stoofperen

stoofperen

Maak eens wat vaker zelf stoofperen! Het is helemaal niet moeilijk om te maken, maar het is ó zo lekker. Heerlijk om te maken voor een speciale gelegenheid, zoals kerst, maar ook hartstikke lekker ‘gewoon’ doordeweeks. Stoofperen zijn echte klassiekers. En je krijgt geen spijt als je ze klaar hebt gemaakt, want je keuken ruikt heerlijk naar specerijen. Een echt recept om in de herfst of de winter te maken! Je kunt de stoofpeertjes één dag van tevoren maken. Bewaar ze afgedekt in de koelkast en verwarm voor het serveren op laag vuur, of serveer ze koud.

Basisrecept stoofperen

Welke peren voor stoofperen?

stoofperen

Welke peren gebruik je om stoofperen te maken? De meest voorkomende peersoort voor stoofperen is de Gieser Wildeman. Daarna komt het ras Saint Rémy ook regelmatig voor. Door deze stoofpeer langdurig te koken, 3 uur of langer, verdwijnen de steencellen en wordt het vruchtvlees donkerbruin/rood. Maar de kleur komt alleen als de peren goed rijp zijn. Niet rijpe peren worden wel zoet, maar blijven wit tot zacht roze. Als je de peertjes niet zo lang wil koken of wanneer de peren nog niet goed rijp zijn, maar je wil wel de specifieke rode kleur hebben, dan kan rode wijn uitkomst bieden.

Stoofperen met chocolade
Alles met peer
Alles met peer

Fris en fruitig!

Lekkere recepten met peer
Alles met sinaasappel
Alles met sinaasappel

De oranje vitaminebom!

Lekkere recepten