Sinaasappel recepten

Sinaasappel recepten

Oranje vitaminebom

Soms kun je wel wat extra vitamines gebruiken. Sinaasappels eten dus! Wist je dat je met sinaasappel ook de heerlijkste gerechten kunt maken? Je zou er misschien niet zo snel aan denken, maar je kunt zoveel meer met een sinaasappel dan er jus d’orange van maken. Bekijk hier de lekkerste sinaasappel recepten.

Sinaasappel bewaren

sinaasappel bewaren

Hoe lang kun je sinaasappels bewaren? Sinaasappels kun je bij kamertemperatuur of in de koelkast tot zo’n 2 weken bewaren. Heb je veel sinaasappels over en weet je niet wat je ermee moet doen? Pers ze uit, vang het sap op in een bakje en vries het in! Op deze manier heb je altijd verse jus d’orange in huis. Handig voor in een smoothie! Sinaasappelsap kun je 2 tot 3 maanden in de vriezer bewaren. Sinaasappels rijpen sneller als ze naast bananen liggen. Is een sinaasappel beschimmeld of uitgedroogd? Dan is het fruit niet meer goed.

Sinaasappeltaart

chocoladetaart met sinaasappel

Gebruik eens een sinaasappel als je een taart gaat bakken. Of het nu in de vulling gaat of als garnering, een sinaasappel maakt je recept net even wat spannender. Wist je dat chocolade heel goed combineert met sinaasappel? Kijk maar naar deze chocoladetaart met sinaasappel! Of deze chocoladetaart met sinaasappelglazuur. In dit recept speelt de sinaasappel de hoofdrol: sinaasappeltaart met vanilleroom. Fris, zoet én romig! Ga je liever voor cake? Probeer dan eens de geglazuurde sinaasappelcake.

Appel
Appel

All the way met appel!

Recepten met appel
Granaatappel
Granaatappel

Fris en fleurt je bord op!

Alle recepten