Perzik recepten

Perzik recepten

De lekkerste recepten met perziken

Geen zomer zonder perziken! Niet alleen lekker om uit de hand te eten; deze sappige steenvruchten maken van elk gerecht een succes. Zoet, maar ook hartig! Ontdek het verschil tussen de normale perzik en de wilde perzik en bekijk hier de lekkerste perzik recepten.

Het verschil tussen een perzik, wilde perzik en nectarine

perzik

Wat is het verschil tussen een perzik, een wilde perzik en een nectarine? De perzik is de bekendste steenvrucht met een zoete geur, zachte schil en kleine donshaartjes. De wilde perzik is platter dan de normale perzik en onregelmatig van vorm. Bovendien is het vruchtvlees van de wilde perzik extra sappig. Deze soort blijft echter wel wat minder lang goed. Een nectarine is een stevige vrucht en minder kwetsbaar dan de perzik. Ook is de schil gladder.

Perzik recepten van hartig tot zoet

Er zijn talloze creatieve manieren om perziken te verwerken in verrukkelijke gerechten. Combineer in blokjes gesneden perziken met fijngehakte rode ui, komkommer, koriander en een vleugje limoensap voor een verfrissende en pittige salsa. Serveer het met gegrild vlees of als een smaakvolle dip voor tortillachips. Als je op zoek bent naar een verfrissende drank voor een warme zomerdag, probeer dan een perzik-ijsthee. Perziken lenen zich ook perfect voor het maken van verrukkelijke desserts. Probeer bijvoorbeeld een perzik crumble. Voor degenen die liever hartige gerechten willen proberen, is er een verrassende combinatie: perzik en geitenkaas. Lekker in een salade, of op een pizza of bruschetta met perzik!

Alles met sinaasappel
Alles met sinaasappel

De oranje vitaminebom!

Lekkere recepten
Lekker met grapefruit
Lekker met grapefruit

Sappig en friszuur!

Koken met grapefruit