recepten met peer

Peer recepten

Fris en fruitig

Peren zijn heerlijk om te gebruiken in salades, taarten of desserts. Lekker zoet, sappig en gezond! Ben je benieuwd naar recepten met peer? Op deze pagina hebben we de beste recepten met peer voor je verzameld. (Her)ontdek de peer, de ‘koning van het fruit’ met zijn verfijnde smaak, textuur en vorm.

Perentaart bakken

perentaart

Wil je een perentaart bakken? Lekker! Weer eens wat anders dan een appeltaart. Peren hebben een zoete smaak en sappige structuur die extra goed van pas komt bij het bakken van taarten. Conference peren zijn het meest geschikt om mee te bakken: die blijven stevig als ze warm worden. Heb je inspiratie nodig voor perentaartjes? Bekijk eens deze kleine, luxe perentaartjes, tartelettes met peren, of tarte tatin met peer! Stuk voor stuk eyecatchers als je visite krijgt.

Stoofpeertjes maken

stoofperen

Wil je stoofpeertjes maken? Lekker! Gebruik hiervoor stoofperen, dus geen handperen zoals de conference peer. Hoe maak je stoofperen zoals oma ze ook maakt? Je vindt hier het basisrecept voor stoofperen. Een lekker recept om te maken met speciale feestdagen, of gewoon als toetje doordeweeks. Even een paar uur laten stoven, maar dan heb je ook wat! Wil je stoofpeertjes maken met een twist? Ook leuk! Kijk eens naar stoofpeertjes met prosecco en vanille, extra feestelijk. Of wat dacht je van stoofpeertjes in port gestoofd, met chocolade?

Alle stoofpeer recepten
Aardbei
Aardbei

Tips, weetjes en verrassende recepten!

Bekijk onze special
Spinazie
Spinazie

Een gezond groen blaadje

Meer met spinazie