lychee

Lychee recepten

Maak de lekkerste recepten met lychee

Waarschijnlijk eet je niet zo vaak lychee. Maar wat zijn de verborgen krachten van deze tropische vrucht? Ze zijn niet alleen lekker in fruitsalades of in desserts, maar ze passen ook goed in hartige gerechten! Daarnaast is de vrucht een bron van vitamine C. Eet eens wat vaker lychee!

Wat is lychee?

lychee

De lychee is de vrucht van de lychee boom. Het is een exotische vrucht ter grootte van een kleine pruim. De roze schil die rondom het witte vruchtvlees kun je er makkelijk met je vingers vanaf halen. De witte vrucht is zoet en sappig. In de vrucht zit een pit, deze kun je niet eten. Tijdens het rijpingsproces verkleurt de lychee van rozerood naar roodbruin. Lychees passen goed bij vis- en vleesgerechten, maar ze zijn ook lekker op de borrelplank in combinatie met een sterke kaas.

 

Hoe weet je of een lychee rijp is?

Lychees hebben een rode, stevige schil. Tijdens het rijpingsproces verkleurt de schil van rozerood naar roodbruin. Als de vrucht rijp is, kun je de vrucht pellen en komt er een witte, glazige vrucht tevoorschijn met een pit. Lychees zijn sappig en zoet van smaak.

Aardbei
Aardbei

Tips, weetjes en verrassende recepten!

Bekijk onze special
Citroen
Citroen

Fris & sappig

Meer met citroen